Wespen verjagen
readtime 5 Minuten

Tips tegen wespen: dit kun je doen!

5 aug 2019 • Redactie

Tips tegen wespen nodig? Wij hebben er genoeg! Wespen kunnen in de zomer immers overal voor overlast zorgen. Een barbecue met meer wespen dan gasten? Een wespensteek tijdens een dagje pretpark? Drie keer een wesp in je biertje? Laat je inspireren door onze tips en reken vandaag nog af met de overlast!

Tips tegen wespen in je huis of bedrijfspand

Als er wespen in je huis of bedrijfspand zitten, dan voel je je niet meer veilig onder je eigen dak. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen voor er iemand gestoken wordt! Met deze tips helpen we je om de overlast vooralsnog zoveel mogelijk te beperken.

 1. Het wespennest hangt in mijn slaapkamer!

Sluit de kamer af en laat niemand binnen. Er kan immers een extreme hoeveelheid wespen in de kamer vliegen. Let wel: deuren en ramen sluiten is vaak niet voldoende om te voorkomen dat de wespen naar andere kamers trekken. Ze kunnen zich namelijk door de kleinste gaatjes en kieren persen.

 1. Er hangt een wespennest op zolder!

Ook hier is het verstandig om de zolder af te sluiten. Kinderen en huisdieren mogen er zeker niet komen! Zorg er ook voor dat er niet op de bovenste verdiepingen gegeten wordt. Wespen worden namelijk aangetrokken door geuren van voedsel of drank. Door gaten en kieren vinden ze hun weg wel naar bordjes of bekers!

 1. Volgens mij zit er een wespennest in de spouwmuur!

Ook dit is helaas mogelijk. Vervelend is ook dat wespennesten op dit soort plekken lastig te bereiken zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je de ingang naar het nest niet afsluit, anders komen de wespen geheid je woonkamer of slaapkamer binnenvliegen. 

Tips tegen wespen in je tuin

Je hebt een wespennest in je tuin aangetroffen en je bent als de dood dat er iemand wordt gestoken. De wespen vliegen vrij en blij rond en je kunt niet meer relaxed aan de tuintafel zitten om een borreltje te drinken of te barbecueën. Wat kun je doen?

 1. Help, de wespen willen ook naar binnen!

Plaats horren voor je ramen en deuren. Zo maak je het de wespen moeilijker om binnen te komen. Je voorkomt dan ook een plaag van andere stekende insecten. 

 1. De wespen duiken in mijn hapjes en drankjes!

Wespen zijn, afhankelijk van het seizoen, altijd op zoek naar suikerrijk of proteïnerijk voedsel. IJsjes, gebakjes en limonades zijn dus zeer gewild, maar je kunt ook wespen op je biefstukje aantreffen. Plonst er een wesp in een drankje, dan kan er iemand gestoken worden als hij of zij uit het glas drinkt! 

 1. Hé, de wespen zitten ook in mijn fruitbomen!

Wespen komen graag af op de zoete geur van appels, peren of pruimen. Trek een paar stevige tuinhandschoenen aan en verzamel al het overrijp fruit. Pas wel op, want er kan een wesp in een stuk fruit zitten!

Tips tegen wespen in het openbaar

In de zomer trek je er graag op uit. Je gaat met het hele gezin naar een park, speeltuin of pretpark. Helaas kunnen wespen daar ook voor de nodige onrust zorgen. Met behulp van de volgende tips kun je de overlast ook op dit soort plekken enigszins beperken.

 1. Ik zie een wespennest in het stadspark!

Het park is eigendom van de gemeente. Dit betekent dat de gemeente ervoor moet zorgen dat bezoekers veilig door het park kunnen wandelen of er kunnen picknicken. Tref je een wespennest aan in het park en zorgen de wespen voor overlast? Licht de gemeente zo snel mogelijk in, zodat zij iets aan het probleem kunnen doen.

 1. Tijdens het picknicken blijven de wespen maar komen!

Dek zoveel mogelijk voedsel en drankjes af en ruim je afval netjes op. De restjes in de verpakkingen kunnen namelijk ook veel wespen aantrekken. Bijkomend voordeel is dat je de picknicklocatie ook wespenvrij houdt voor de volgende bezoekers. 

Tips tegen wespen: wat kun je beter laten?

Als je van veel wespen last hebt, dan word je natuurlijk strijdvaardig. Het liefst sla je er zoveel mogelijk dood, maar daar kleven verschillende gevaren aan! Welke dat zijn? Neem dit lijstje maar eens even goed door!

 1. Sla je naar een wesp, dan voelt deze zich bedreigd. Ze zal in veel gevallen ook niet aarzelen om een flinke steek uit te delen. Voor mensen met een allergie voor wespengif is het dus al helemaal niet verstandig om naar een wesp uit te halen.
 2. Ga je een heel nest te lijf? Er kunnen duizenden wespen in een nest zitten! Als die allemaal uitbreken om het nest te verdedigen, dan heb je een heel slechte dag.
 3. De ingang van het wespennest dichtstoppen dan? Ook dit is onverstandig. De wespen zullen zich in paniek uit het nest boren en aanvallen. 

De ultieme tip tegen wespen: kan een wespenexpert jou helpen?

Als de wespen verjagen tips niet helpen, dan zit er maar één ding op: een wespenbestrijder uitnodigen voor een oplossing, zeker als er een fors dan wel onbereikbaar wespennest in het spel is! Maar hoe kan de expert jou helpen?

 1. De expert kan het nest eerst voor je opsporen (als deze nog niet gevonden is).
 2. De expert trekt beschermende kleding aan. Alle delen van zijn lijf zijn bedekt!
 3. De expert spuit een giftig poeder in het nest.
 4. De poeder komt op de wespen terecht. Die zullen het poeder verder verspreiden.
 5. Binnen twee tot drie dagen zijn alle wespen dood, maar dat is (mede-)afhankelijk van de omvang van het nest.
 6. Het wespennest kan geruimd worden en jij kunt weer genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft!

Doe-het-zelftips tegen wespen helpen niet? Je weet ons te vinden!

Genoeg van al die wespenoverlast tips en wil je gewoon zo snel mogelijk van de wespen af? Dan kun je ons mailen of bellen voor een afspraak met een wespenexpert uit je eigen regio. Vertel hem over je wespenprobleem en hij komt zo snel als hij maar kan. We beloven dat jij van de wespen afkomt: hoe ernstig de plaag ook is!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder