Wespen verjagen
readtime 4 Minuten

10 Gouden tips voor wespen verdrijven!

31 jul 2019 • Redactie

Wespen verdrijven is lastiger dan je denkt. Zeker als je niet over de juiste kennis of over professionele middelen beschikt. Maar hoe kom je dan van de wespen af? Geen paniek, want met deze tien gouden tips helpen we je de overlast door de wespen zo veel mogelijk te beperken. Voorkom nare steken en pas deze tips eens toe!

Wespen verdrijven is lastiger dan je denkt. Zeker als je niet over de juiste kennis of over professionele middelen beschikt. Maar hoe kom je dan van de wespen af? Geen paniek, want met deze tien gouden tips helpen we je de overlast door de wespen zo veel mogelijk te beperken. Voorkom nare steken en pas deze tips eens toe!

Tip 1 - Wespen verdrijven met ammoniak

Wespen kunnen niet tegen sterke geuren. Ammoniak ruikt zonder meer heel sterk, dus dit middel is heel geschikt. Meng wat ammoniak met een beetje water. Verdeel het mengsel over verschillende bakjes en zet die ergens neer waar veel wespen komen. Met wat geluk blijven de wespen weg en kun jij weer even zorgeloos genieten van je zomerse dag.

Tip 2 - Hoe wespen verdrijven met verbrande koffie?

Je steekt wat koffiepoeder in brand en je krijgt een sterk geurend mengsel dat, volgens velen, de wespen op afstand kan houden. Strooi de koffie in verschillende bakjes en plaats die op de plekken waar je het vaakst last hebt van wespen. Komen de wespen nog steeds op je af? Dan moet je iets anders proberen.

Tip 3 - Wespen verdrijven met kruidnagel

Je snijdt een citroen of sinaasappel doormidden. Steek een stuk of zes kruidnagels in het vruchtvlees van elke helft. Doe de helften fruit in bakjes of schaaltjes en plaats deze op een plek waar veel wespen vliegen. Blijven de wespen weg? Dan heb je misschien wel de juiste methode gevonden. 

Tip 4 - Wespen verdrijven met namaakwespennest

Je kunt een namaakwespennest kopen en deze ophangen. Hang het op een plek waar veel wespen komen of hang het dichtbij het echte wespennest. Naar het schijnt houden wespen er niet van om dicht op een ander nest te leven. Wie weet doet het namaakwespennest wel wonderen en ben je zo van de wespen af?

Tip 5 - Wesp verdrijven met rook

Belandt er weer een wesp in je limonade of je biertje? Steek dan wat wierook aan of brand wat etherische olie. Bij wierook komt er een sterke geur en een rook vrij. Gelukkig houden wespen niet van rook en blijven ze daarom op afstand. Wil je juist etherische olie gebruiken? Kies dan voor een olie met salie-, kruidnagel- of lavendelgeur. 

Tip 6 - Hoe wespen verdrijven met limonadevallen?

Wie veel last heeft van wespen, denkt misschien in eerste instantie aan een limonadeval. Deze kun je zelf maken of kopen. Je giet wat limonade in de val en plaatst de val op een plek waar veel wespen vliegen. Ze komen af op de zoete geur van limonade en belanden in de val. Een waarschuwing vooraf: met een limonadeval lok je juist wespen, dus zet de wespenval niet op een plek waar je zelf vaak verblijft.

Tip 7 - Wespen verdrijven met insectenlamp

Een insectenlamp werkt tegen vele soorten insecten, dus waarom zou je er geen wespen mee kunnen vangen? De wespen komen af op het UV-licht en belanden in een rooster. Hier worden ze geëlektrocuteerd. Het nadeel van een insectenlamp is wel dat er ook bijen in kunnen belanden: deze insecten zijn beschermd, dus pas even op.

Tip 8 - Wesp verdrijven met haarlak

Milieuvriendelijk en diervriendelijk is deze methode allerminst, maar als je veel last hebt van één of meerdere wespen, dan zou je ze met haarlak te lijf kunnen gaan. Wacht tot de wesp ergens gaat zitten en spuit er dan haarlak op. De lak blijft aan de vleugels kleven en de wesp kan geen kant meer op.

Tip 9 - Wespen verdrijven door afval op te ruimen

Wespen komen graag af op lekkere hapjes en drankjes, maar ze eten ook van de restjes die ze in weggeworpen verpakkingen vinden. Dek je voedsel daarom goed af als je (buiten) gaat eten en ruim zoveel mogelijk afval op. Zo beperk je de overlast door wespen.

Tip 10 - Wespennest verdrijven met behulp van een expert

Wespen verdrijven is één ding, maar je komt pas echt van ze af als je iets tegen het wespennest onderneemt. Je kunt dan het beste een professionele wespenbestrijder contacteren. Hij kan het wespennest met een speciaal poeder behandelen. Het maakt niet uit hoe groot het nest is of hoe hoog het hangt: alle wespennesten kunnen op een veilige en verantwoorde manier bestreden worden.

Wespen verdrijven? Wacht niet met bellen!

Wespen kunnen op een heel vervelende manier aanwezig zijn. Bovendien kunnen ze gemene steken uitdelen. Voorkom ergere overlast door wespen en schakel vandaag nog een wespenbestrijder uit je eigen regio in! Binnen twee tot drie dagen na zijn komst ben je van alle wespen af. Dat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder