Wespennest weghalen
readtime 4 Minuten

Wespennest dakgoot: hoe kom je er vanaf?

6 aug 2019 • Redactie

Wespennest dakgoot aanpakken? Daar heb je een echte durfal voor nodig, want dit soort nesten zijn vaak zeer moeilijk te bereiken. Ga je het wespennest in een dakgoot zelf verwijderen of roep je liever de hulp in van een expert? Na het lezen van deze blog weet jij het antwoord op deze belangrijke vraag!

Wespen in dakgoot: hoe komen ze daar?

 1. In het voorjaar zoekt de wespenkoningin een geschikte plek voor een nest.
 2. Onder een dakgoot is haar nest wespennest hoog, droog en beschut!
 3. De koningin maakt de eerste cellen van het nest aan.
 4. De eerste eitjes worden in de cellen gelegd.
 5. De uitgekomen larven ontwikkelen zich tot werksters.
 6. De werksters nemen de bouw van het nest over.
 7. De koningin legt meer eitjes en de werksters verzorgen die.
 8. Het nest wordt iedere week groter en groter!

Wespennest in dakgoot: is dit gevaarlijk?

De wespen kunnen via allerlei naden en kieren in de muur of het dak in je woning of bedrijfspand dringen. Open ramen en deuren slaan ze ook niet over. Belanden de wespen op zolder of zelfs in je slaapkamer? Sla dan niet naar de wespen! Ze kunnen agressief worden en je op steken trakteren. Wespensteken zijn niet alleen pijnlijk: wie allergisch is voor wespengif en niet over de juiste medicatie beschikt kan in shock raken en zelfs overlijden!

Hoe herken je een actief wespennest in de dakgoot?

Als je een wespennest onder de dakgoot ziet hangen, dan moet je eerst weten of dit een actief nest is. Het kan namelijk ook om een oud wespennest gaan. Vliegen wespen om het nest heen? Zie je af en toe een wesp in het nest verdwijnen? Dan kun je er zeker van uitgaan dat het wespennest springlevend is! Laat het nest binnen enkele dagen verwijderen, anders kan het voor steeds meer overlast zorgen.

Zelf wespennest onder dakgoot aanpakken? Beter van niet!

Als je veel last hebt van wespen in de dakgoot, dan ben je misschien geneigd om ze zelf aan te pakken. Dit is echter niet heel verstandig en wel om de volgende redenen:

 1. Om het nest te bereiken moet je misschien een (hoge) ladder beklimmen. Gaat er iets mis met het bestrijden van het nest? Dan moet je snel voor de wespen vluchten en dat gaat niet vlot als je op een hoge ladder staat!
 2. Hoe wil je het nest eigenlijk weghalen? Erop slaan? Verbranden? De ingang dichtstoppen? Dit zijn allemaal slechte ideeën, want de wespen komen dan zeker uit het nest om aan te vallen!

Wespennest dakgoot laten behandelen door expert?

Wespennest in dakgoten zijn vaak heel lastig te bereiken. Soms moet er een ladder of zelfs een hoogwerker worden bijgehaald. Denk je erover om het wespennest in de dakgoot door een expert te laten bestrijden? Dat is heel verstandig, want hij weet precies hoe hij moeilijk bereikbare wespennesten moet behandelen. Dat gaat als volgt:

 1. Hij bedekt zich volledig met beschermende kleding.
 2. Hij beklimt de ladder of hij gaat op de hoogwerker staan.
 3. Hij spuit een giftig poeder in de ingang van het nest. 
 4. Wespen die het nest in- en uitvliegen komen in contact met het poeder.
 5. Het poeder wordt door de wespen zelf door het nest verspreid.
 6. Binnen twee tot drie dagen sterven alle wespen.
 7. Het wespennest kan verwijderd worden!

Seizoensgarantie voor wespennest in dakgoot: wat is dat?

Na bestrijding van het wespennest in de dakgoot, heb je recht op een seizoensgarantie. Wat betekent dit? Als hetzelfde wespennest weer op dezelfde plek en in hetzelfde seizoen terugkomt, dan wordt deze gratis voor je verwijderd. De garantie geldt niet als er een wespennest op een andere plek verschijnt of in een ander seizoen ontstaat.

Wespennest onder dakgoot moet weg? Wij regelen het!

Een wespennest onder een dakgoot kan zowel binnenshuis als buitenshuis voor veel overlast zorgen. Wil je van het nest af, maar wil je zelf geen enkel risico lopen? Dan brengen wij je zo in contact met een professionele wespenbestrijding uit je eigen regio. Eén telefoontje of mailtje is voldoende om een afspraak te regelen!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder