Wespennest weghalen
readtime 3 Minuten

Vind de oplossing voor het wespennest in jouw garage!

6 aug 2019 • Redactie

Wespennest in de garage aangetroffen? Je kunt je auto, busje of tractor niet meer in, want de wespen zoemen je om de oren! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van hun wespennest af, maar wat zijn de mogelijkheden? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over wespennesten in garages.

Hoe ontstaat een wespennest in de garage?

Wespenkoninginnen zoeken in het voorjaar naar een geschikte plek om een wespennest te bouwen. De garage is een favoriete plek, omdat het warmte, droogte en beschutting biedt. De koningin bouwt het nest in een hoek, aan een balk of tegen het plafond. Ze maakt een aantal cellen en legt daar haar eerste eitjes in. Na ongeveer een maand zijn de larven uit deze eitjes wespen geworden. Deze bouwen het wespennest verder uit tot het wordt ontdekt!

Waarom is een wespennest in de garage zo hinderlijk?

 1. Je durft je auto niet meer in of uit te stappen vanwege de vele wespen.
 2. Je durft geen gereedschap of andere spullen uit de garage te halen.
 3. Als de garage dicht op de woning is gelegen, kunnen de wespen ook in de woning geraken!

Wespennest garage: kun je deze zelf verwijderen?

Een nest ter grootte van een golfbal zou je zelf nog kunnen verwijderen, maar als het nest groter is dan dat, dan kun je het beter met rust laten. De kans dat de wespen aanvallen als er aan hun nest wordt gerommeld is namelijk heel groot! Veel mensen zijn al gestoken omdat ze een wespennest op de volgende manieren onschadelijk probeerden te maken:

 1. Ze staken het nest in brand.
 2. Ze probeerden het nest te verdrinken.
 3. Ze sloegen op het nest.
 4. Ze spoten gif in het wespennest en droegen geen beschermende kleding.
 5. Ze stopten de ingang van het nest dicht.

Als je een wespennest in de garage vindt, dan kun je beter uit de garage blijven. Sluit ook de toegang tot de garage af zodat kinderen en huisdieren ook niet binnen kunnen komen. Heb je iets nodig uit de garage? Wacht dan tot het wespennest op een professionele manier is verwijderd.

Wat kan een expert voor je doen bij een wespennest in de garage?

Een ervaren wespenbestrijding weet precies hoe wespen in de garage bestreden moeten worden zonder zelf ook maar één wespensteek op te lopen. Hij weet immers hoe wespen zich gedragen en hij zorgt ervoor dat ze rustig blijven terwijl hij het nest bestrijdt. Maar hoe pakt hij het wespennest in de garage precies aan?

 1. De bestrijder spoort eerst het nest op (als deze nog niet gevonden is).
 2. Hij spuit vervolgens een giftig poeder in de ingang van het nest.
 3. Alle in- en uitgaande wespen worden met het poeder bedekt.
 4. De wespen verspreiden het poeder door het nest, bijvoorbeeld als ze met hun vleugeltjes wapperen.
 5. Gaandeweg komen alle wespen en larven in contact met het poeder.
 6. Binnen twee of drie dagen zijn de wespen dood. 
 7. Ga je zelf het wespennest verwijderen? Verzeker je ervan dat er geen levende wespen meer in het nest zitten, anders word je alsnog gestoken.

Het bestrijden van een wespennest in een garage lukt altijd, maar er kunnen soms meerdere behandelingen nodig zijn, vooral als het om een erg groot wespennest gaat. Het komt ook voor dat het wespenvolk zo sterk is dat het - na verspreiding van het poeder - langer dan twee of drie dagen blijft doorleven. Houd er dus rekening mee dat het bestrijden van wespen altijd maatwerk is.

Wespennest garage: schakel vandaag nog hulp in!

Wespennesten kunnen erg groot worden, zeker als ze op plekken worden gebouwd die amper betreed worden. Ga niet zelf de strijd aan met een wespennest, maar schakel meteen een expert in. Via ons kun je meteen contact opnemen met een wespenbestrijder uit je eigen buurt. Bel of mail voor een afspraak en hij schiet je zo snel mogelijk te hulp!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder