Wespennest bestrijden
readtime 3 Minuten

Wespennest in schuur

6 aug 2019 • Redactie

Durf jij een wespennest in de schuur aan te pakken?

Wespennest in schuur gevonden? Dan moet je oppassen als je iets uit de schuur wilt halen! Wie weet is het wespennest wel tussen je gereedschap gebouwd. Wie weet heb je al te maken met boze wespen, ook al heb je nog niets aangeraakt.  Hoe dan ook: jij wilt zo snel mogelijk van die wespen af en je bent op zoek naar een oplossing!

Hoe ontstaat een wespennest in de schuur?

Wespen bouwen graag nesten op plekken waar ze niet gehinderd worden door slecht weer, mensen of vijandige insecten. De schuur is daarom een ideale plek voor een wespennest! In het voorjaar begint de wespenkoningin met de bouw van haar nest. Ze schraapt hout van gereedschap, tuinmeubilair of schuttingen en kauwt dit fijn. Vervolgens gebruikt ze het papje om de cellen van het nest aan te leggen. Het nest wordt gaandeweg steeds groter, want er is genoeg hout in en rondom de schuur te vinden!

Waar hangt het wespennest in of rond de schuur?

 • Tegen een muur
 • Tegen een deur
 • Tegen een raamkozijn
 • Tussen gereedschap
 • Tussen dakpannen
 • Aan het dak of plafond
 • Aan een dakrand

Wespen in de schuur, maar kun je het nest niet vinden?

Ga niet zelf op zoek naar het wespennest, want het kan tussen gereedschap zijn gebouwd. Verplaats je wat spullen, dan is de kans groot dat je het nest verstoort of zelfs kapotmaakt. Je kunt dan rekenen op een grote zwerm agressieve wespen. Het kan zelfs zo zijn dat de wespen al door iets verstoord zijn: misschien vallen ze al aan zodra je de schuur betreedt!

Wespennest in de schuur toch gevonden? Dit moet je doen!

 • Stal fietsen en gereedschap tijdelijk buiten de schuur, zodat je er altijd bij kan.
 • Bewaar je vuilnis in de schuur? Verwijder dit, want wespen zijn dol op restjes!
 • Houd de deur naar de schuur zoveel mogelijk dicht. Zo kun je enigszins voorkomen dat er wespen in je tuin of zelfs in je huis belanden.
 • Blijf uit de schuur totdat het wespennest is weggehaald.
 • Ben je allergisch voor wespengif? Blijf dan zeker uit de schuur en neem direct contact op met een professionele wespenbestrijder.

Wespennest in schuur: pak je dit zelf aan?

Het is zeer onverstandig om zelf een wespennest in je schuur te verwijderen, zeker als je schuur dicht bij je woning staat. Wespen kunnen namelijk in een grote groep aanvallen als hun nest wordt bedreigd. Ze kunnen je dan tot ver in je woning blijven achtervolgen! Tref je een beginnend wespennest in de schuur aan? Dan zou je deze nog zelf kunnen verwijderen. Ook de koningin moet je doden, anders bouwt ze elders weer een nieuw nest.

Wespennest schuur bestrijden? Kies voor de slimste aanpak!

Als je een wespennest in de schuur vindt, dan moet je geen moment twijfelen om een professionele wespenbestrijder te bellen. Hij kan het nest verwijderen zonder de wespen boos te maken en dat gebeurt als volgt:

 1. De bestrijder spuit een wit poeder in de ingang van het nest.
 2. De wespen verspreiden het poeder zelf door het nest.
 3. Het poeder is giftig en werkt in op het zenuwstelsel van de wespen.
 4. Binnen twee tot drie dagen zijn alle wespen dood. 
 5. Het wespennest kan uit de schuur verwijderd worden.

Na verwijdering van het wespennest heb je recht op seizoensgarantie. Komt het nest op dezelfde plek en in hetzelfde seizoen terug? Dan zal de wespenbestrijder dit nest kosteloos komen verwijderen. Let op: bij zeer grote nesten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. De seizoensgarantie geldt dan nog niet!

Hulp nodig bij wespennest in de schuur? Zo geregeld!

Een wespennest in de schuur kan je dagelijkse planning behoorlijk dwarszitten. Even de grasmaaier pakken? De schoffel nodig? Je kunt nergens meer bij, want de wespen maken de schuur onveilig. Maak daarom nu contact met jouw lokale wespenbestrijder. Via ons kun je hem bellen of mailen voor een afspraak op zeer korte termijn!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder