Wespen verdelgen
readtime 5 Minuten

Een wespennest vol met wespen vernietigen

24 jul 2019 • Redactie

Wespennest vernietigen zonder kans op honderden steken? Daar is een beetje gezond verstand voor nodig. Gelukkig weten onze wespenbestrijders allemaal hoe het moet, maar hoe sta jij erin? Wil je het toch zelf proberen of is dat toch te gevaarlijk? Na het lezen van deze blog ben jij in staat om een verstandige keuze te maken.

Zelf een wespennest vernietigen: wat kun je doen?

Een wespennest vernietigen is niet zonder risico’s. Het liefst raden we je af om zelf een wespennest te vernietigen, maar daar wil je op dit moment misschien niets van horen. Laten we daarom alle mogelijk plekken en de bijkomende gevaren even bespreken!

Wespen vernietigen op zolder

Je gaat de zolder op om af te rekenen met een wespennest. Je voert iets uit en de wespen barsten plotseling uit het nest. Vluchten is lastig, want er is maar één enkele uitgang. Je moet mogelijk een ladder afdalen en dat is lastige opgave als je tegelijkertijd door honderden wespen wordt gestoken!

Wespen vernietigen onder dakrand

Om bij een dakrand te kunnen komen, moet je een ladder op. Ongevaarlijk is dat zeker niet, zeker bij een eventuele aanval van wespen. Als het misgaat wordt je niet alleen gestoken: je kunt van de ladder vallen en je nek breken. Laat de ladder dus maar in de schuur staan en bel liever meteen een professional.

Wespen vernietigen in spouwmuur

De spouwmuur is een lastige plek, want als daar een wespennest in zit, dan is deze - zeker zonder het juiste gereedschap - moeilijk te bereiken. Weet je het nest toch te bereiken? Pas dan op dat je de wespen niet kwaad maakt, want als ze eenmaal collectief uit het nest vliegen kunnen ze in alle ruimtes van je woning of bedrijf terechtkomen!

Wespen vernietigen in slaapkamer

Het komt voor dat wespen een nest bouwen in een (ongebruikte) slaapkamer. In diezelfde kamer kunnen dus honderden wespen vliegen! Wil je de wespen vernietigen, dan heb je twee keuzes: houd je de deur open of dicht? Houd je deze dicht, dan kun je straks moeilijker vluchten. Houd je de deur open, dan kunnen de wespen ook in andere kamers belanden. Welk risico neem je?

Wespen vernietigen in tuin

Ook bij het zelf vernietigen van een wespennest in de tuin is het oppassen geblazen. De wespen kunnen namelijk uitbreken en in je woning of bedrijf terechtkomen. En wat dacht je van overlast voor je buren? Zij zitten ook niet te wachten op boze of onrustige wespen in hun tuin!

Ga je, tegen beter weten in, toch zelf een poging wagen om wespen te vernietigen? Dan willen we graag nog even wat tips voor de veiligheid meegeven. 

 1. Trek altijd beschermende kleding aan. Bedek ook je handen, je hals en je gezicht. 
 2. Heb je wespenpoeder gekocht? Gebruik deze dan ‘s avonds. De meeste wespen zitten dan in het nest.
 3. Behandel nooit nesten als je niet snel kunt wegvluchten! 
 4. Houd kinderen en huisdieren ver van het nest als je het gaat behandelen. 
 5. Kleine nesten kun je misschien wel zelf behandelen. Voor grote nesten kun je beter direct een expert inschakelen!

Wespennest vernietigen? Zó moet het niet!

Bij het vernietigen van een wespennest kunnen de grootste blunders worden gemaakt. Helaas zijn dat ook meteen blunders die je erg duur kunnen komen te staan. Hoe vernietig je een wespennest? Niet op de volgende manieren!

 1. Het nest stukslaan
 2. Het nest verbranden
 3. Het nest verdrinken

Wat gebeurt er als je het nest op één van deze manieren probeert te vernietigen? De wespen slaan alarm en vliegen direct het nest uit om aan te vallen. Ook wespen buiten het nest worden ‘teruggeroepen’ om mee te helpen in de aanval. Honderden of duizenden wespen zijn woest en er is geen ontkomen aan!

Een tweede waarschuwing: stop een wespennest nooit dicht. Je zou denken dat de wespen in hun nest blijven, maar niets is minder waar. Ze zullen zich in paniek door de papieren wanden van het nest boren. Vervolgens kunnen ze twee dingen doen: ze vallen aan of ze 

verspreiden zich. Je hele huis of bedrijf vol wespen? Dat is je reinste nachtmerrie!

Wespennest vernietigen op een verantwoorde manier: wat doet de expert?

De meeste mensen bellen of mailen een wespenbestrijder als er een wespennest wordt aangetroffen. Dit is dan ook de veiligste oplossing. Maar hoe gaat de expert op een veilige en verantwoorde manier te werk? Deze drie stappen maken het duidelijk.

 1. De expert trekt handschoenen en een wespenpak aan. Hij bedekt zijn gezicht met een masker en laat ook zijn voeten niet onbedekt.
 2. Voor de ingreep plaatsvindt, moet iedereen op een veilige afstand staan. Kinderen en huisdieren moeten zeker wegblijven!
 3. De expert bestrijdt wespen met een giftig poeder. Dit poeder wordt met een speciale spuit verspreid. Op deze spuit kan een verlengstuk worden geplaatst: zo kan elk nest op een veilige afstand behandeld worden.

Zijn alle wespen dood? Daarna kun je het wespennest weghalen. Je kunt het nest zelf verwijderen, maar je kunt dit ook aan de wespenbestrijder vragen. Verwijder ook de dode wespen, anders komt daar ander ongedierte op af. 

Wespen vernietigen: wat betaal je eigenlijk voor een ingreep?

De kosten voor het vernietigen van wespen kunnen per opdracht verschillen. Niet alle wespennesten zijn namelijk even groot of even makkelijk te bestrijden. De wespenexpert zal hoe dan ook een eerlijke en duidelijke prijs voor je opstellen. Die prijs wordt bepaald aan de hand van de volgende vragen:

 1. Hoe ernstig is het wespenprobleem?
 2. Hoe moeten de wespen vernietigd worden?
 3. Welke materialen zijn daarvoor nodig?
 4. Hoeveel tijd is er nodig om het wespennest te vernietigen?
 5. Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Zodra de prijs is bepaald, is het aan jou om de ingreep te laten plaatsvinden. Ga je akkoord met de voorgestelde prijs en bijbehorende aanpak? Dan zal de wespenbestrijder meestal dezelfde dag nog aan de slag gaan. Binnen enkele dagen na zijn komst ben jij ongetwijfeld van alle wespen af!

Wespen vernietigen met onze hulp? Onze expert komt graag langs!

Zelf een wespennest vernietigen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Daarom raden wij je aan om voor een dergelijke klus een expert van Wespennest Verwijderen in te schakelen. Je krijgt dan zo snel mogelijk hulp van een lokale wespenbestrijder. Vertrouw op zijn kennis en ervaring en bel ons zo snel mogelijk voor een afspraak!

Wespen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder