Beginnend wespennest

Wat te doen tegen een beginnend wespennest?

Een beginnend wespennest kunt u soms nog zelf verwijderen en opruimen als deze maximaal de grootte hebben van een tennisbal. Ook zijn er enkele dingen die u kunt doen om te voorkomen dat één wesp een nest zal maken. Al is het soms lastig om wespen te verjagen.

Ziet u in het voorjaar een wesp vliegen in en uit uw huis, tuin of schuur? Dan is de kans groot dat dit een jonge koningin betreft die een plekje zoekt om haar beginnend wespennest te bouwen.  U kunt haar het beste doden om een beginnend wespennest te voorkomen. Dicht nooit het gat waar de koningin in of uitvliegt om haar op te sluiten, ze knaagt dan net zolang aan een andere kant door om een nieuw gat te maken! Is de koningin in haar wespennest? Giet dan kokend water over het beginnend wespennest om de koningin en haar eitjes te doden. Verwijder het beginnend wespennest als u zeker weet dat de koningin dood is. 

Kenmerken van een beginnend wespennest

Een wespennest is doorgaans rond de 30 cm groot, maar kan nog veel groter worden. Een beginnend wespennest heeft maximaal de grootte van een tennisbal. Wespen hebben een voorkeur voor hout zoals bomen, schuren, onder daken, struiken en de schutting. Een koningin kan ook een beginnend wespennest in een grasveld of in een gat in een muur bouwen. Het wespennest heeft gaatjes aan de binnenkant waarin de eitjes en de larven zitten todat ze groter worden. Een beginnend wespennest is altijd gemaakt van papierachtig materiaal dat de wespen zelf produceren en is grijs tot blauwachtig van kleur. Een wespennest heeft een ronde coconachtige vorm.

Voorkom een beginnend wespennest

Een enkele koningin met een beginnend wespennest vormt nog geen gevaar maar verwijder deze altijd: één koningen kan voor duizenden wespen zorgen die veel overlast kunnen veroorzaken in de zomer en het najaar! Indien u een groter wespennest heeft met meerdere wespen moet u een expert inschakelen, dan vormt het wespennest een te groot gevaar om zelfstandig aan te pakken. Laat nesten die groter zijn dan een tennisbal en waar diverse wespen omheen vliegen altijd verwijderen door een ongedierte expert!

Waarom Wespennest verwijderen.com?

  • Wespenbestrijding is voor onze Beestjes Kwijt-collega´s dagelijks werk
  • 24/7 vrijblijvend bellen (tel.nr. 085 - 051 6888) of mailen voor advies, offerte en bestrijding
  • Direct hulp inschakelen voor een vaste prijs incl. BTW en voorrijkosten
  • Binnen 24 uur bestrijding van uw wespen
  • Landelijke dekking, dus altijd een gediplomeerde bestrijder in de buurt
  • Neem zelf geen risico, jaarlijks overlijden er mensen aan wespensteken
  • 100% seizoensgarantie op wespenbestrijding

Op onze zolder hadden wij last van een enorme wespenplaag. Snel gebeld voor wespennest verwijderen. Dezelfde dag werd het wespennest verwijderd. Snelle service en ervaren vakmensen.

U heeft overlast van wespen
op uw terras of in uw tuin?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale bestrijder...

…in een mum van tijd
uw ongedierte kwijt!