Soorten wespen

Soorten wespen in Nederland en België

Er bestaan veel soorten wespen over de hele wereld, in totaal ongeveer 50.000! In Nederland en België komen enkele wespensoorten het meest voor. Hieronder staan de kenmerken van een paar veelvoorkomende wespensoorten.

De limonadewesp

De limonadewesp is een verzamelnaam voor de Duitse wesp en de gewone wesp, dit zijn de twee meestvoorkomende wespensoorten in Nederland. Deze soorten wespen worden vaak limonadewesp genoemd omdat ze gek zijn op zoetigheid. Deze twee wespensoorten kunnen weer worden ondergebracht bij de papierwespen: papierwespen zijn wespensoorten die hun nest bouwen van papierachtig materiaal.

Veelvoorkomende wespensoorten: Duitse wesp en gewone wesp

De Duitse wesp en gewone wesp zijn wespensoorten die gemiddeld anderhalve cm lang worden, ze hebben een zwart met geel achterlijf en de zogenaamde wespentaille. Tussen deze soorten wespen is het moeilijk verschil te zien. Een verschil is dat de Duitse wesp zwarte stippen op zijn achterlijf heeft.

Zowel de Duitse wesp als de gewone wesp bouwen hun wespennest met houtvezels waardoor het een papierachtige structuur krijgt. Deze wespensoorten zijn opruimers van de natuur; ze eten andere insecten en houden zo de flora en fauna in stand. Echter zijn deze soorten wespen berucht om hun agressiviteit als men het nest nadert en hun drang naar zoetigheid. U kunt allergisch zijn voor een steek van deze wespensoorten.

Neem altijd contact met een expert van Beestjes Kwijt om een wespennest van deze soorten wespen te laten verwijderen!

Waarom Wespennest verwijderen.com?

  • Wespenbestrijding is voor onze Beestjes Kwijt-collega´s dagelijks werk
  • 24/7 vrijblijvend bellen (tel.nr. 085 - 051 6888) of mailen voor advies, offerte en bestrijding
  • Direct hulp inschakelen voor een vaste prijs incl. BTW en voorrijkosten
  • Binnen 24 uur bestrijding van uw wespen
  • Landelijke dekking, dus altijd een gediplomeerde bestrijder in de buurt
  • Neem zelf geen risico, jaarlijks overlijden er mensen aan wespensteken
  • 100% seizoensgarantie op wespenbestrijding

Op onze zolder hadden wij last van een enorme wespenplaag. Snel gebeld voor wespennest verwijderen. Dezelfde dag werd het wespennest verwijderd. Snelle service en ervaren vakmensen.

U heeft overlast van wespen
op uw terras of in uw tuin?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale bestrijder...

…in een mum van tijd
uw ongedierte kwijt!