Gewone wesp

Wat zijn gewone wespen en wat doen ze?

Gewone wespen zijn de meest voorkomende wespensoort in Europa. In ons land noemen we ze ook wel ‘limonadewespen’, omdat ze vooral op zoete drankjes en hapjes afkomen. Wie heeft er nooit eens een wesp uit zijn drinkglas moeten vissen? Heb jij op dit moment last van gewone wespen of wil je er gewoon meer van weten, dan vind je hier alle informatie. Aarzel ook vooral niet om daarna jouw lokale wespenbestrijder in te schakelen, want hij kan heel snel ter plekke zijn!

Snel weer vrij van wespen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende wespenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
100% seizoensgarantie
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 051 6888

Hoe veroorzaken gewone wespen overlast?

Van irritant gezoem tot pijnlijke steken

Wespen jagen op insecten en verzamelen zoet voedsel voor hun larven. Dit betekent dat ze ook op jouw voedsel en drank afkomen en irritant om je heen kunnen zoemen. Haal je uit naar een wesp, dan kan deze zich bedreigd voelen en gaan steken. Maak je een nest kapot of probeer je deze dicht te stoppen, dan kunnen alle wespen uitvliegen en als groep gaan steken. Eén steek kan voor mensen met een allergie voor wespengif al fataal zijn, dus aan een wespenplaag kleven genoeg gevaren.

Onze wespenbestrijders

Zij staan voor je klaar om jouw huis, tuin of terras vrij van wespen te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wespennest gewone wesp herkennen

Pas op voor 5000 bewoners!

Gewone wespen kunnen overal wespennesten maken. Bijvoorbeeld in een ruimte van een gebouw of aan een boom op een openbare plek, zoals een pretpark. Ze maken hun nesten van verschillende houtsoorten en vezels van planten. Wil je zeker weten dat je met een nest van de gewone wesp te maken hebt, dan moet je op de volgende kenmerken letten:

 • Het nest is gelig tot roodbruin van kleur.
 • Op het nest zitten lichte en donkere strepen.
 • Een afgebouwd nest heeft een doorsnede van 20 tot 35 centimeter.
 • Het nest bevat vaak meerdere ingangen.
 • Het nest kan tot 5000 wespen bevatten.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast van de gewone wesp

Je geniet met vrienden, familie of collega’s van een heerlijke barbecue in de tuin. De sproeier staat aan en de kinderen rennen vrolijk door het gras. Je lacht en pakt je glas limonade. Je zet het aan je lippen, maar je ontdekt net op tijd dat er een wesp in zit. Je draait je om en je ziet dat er meerdere wespen om de tuintafel vliegen. Ze zitten in de sausjes, op het vlees en in alle drankjes. Iedereen moet naar binnen en de dag is verpest! Niet veel later zie je een wespennest wat verderop hangen: het is als een basketbal zo groot. Dit nest moet zo snel mogelijk verdwijnen, want je wilt de rest van de zomer niet in stress en angst doorbrengen. Maar wie moet je dan bellen? Jouw lokale wespenbestrijder natuurlijk.

2

De wespenbestrijder komt langs

Via Wespennest Verwijderen kom jij snel en eenvoudig aan het telefoonnummer van een wespenbestrijder uit je eigen regio. Je toetst je woonplaats of postcode in en zijn nummer verschijnt meteen op het scherm. Het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak is ook mogelijk: de wespenbestrijder slaat namelijk geen verzoek over! Hij zal je eerst wat vragen stellen: vliegen de wespen binnen of buiten? Heb je last van wespen, maar zie je geen nest? Of zie je juist wel een nest? Je legt uit wat het probleem is en jouw wespenbestrijder komt er zo snel mogelijk aan. Heeft het spoed? Bijvoorbeeld als er een wespennest in een school of zorginstelling hangt? Ook dan kun je rekenen op vliegensvlugge service!

3

De gewone wesp bestrijden? Eind goed, al goed!

De wespenbestrijder gaat meteen voor je aan de slag. Is het wespennest nog niet gevonden? Dan spoort hij deze eerst op. Vindt hij het nest, dan behandelt hij deze met een poederspuit. Hierin zit een wit poeder dat het zenuwstelsel van de wespen aantast. Het poeder wordt in de opening van het nest gespoten. In- en uitvliegende wespen komen ermee in aanraking en sterven niet lang daarna. Het kan twee dagen duren voordat alle wespen dood zijn, maar dit is mede afhankelijk van de grootte van het nest. Zijn alle wespen dood? Dan moet je alle dode exemplaren zo snel mogelijk verwijderen voor hier ander ongedierte op af komt. Verwijder ook meteen het wespennest.

4

Advies van jouw wespenbestrijder

Eindelijk ben je van de wespen af en durf je de barbecue weer uit het schuurtje te halen! Vanaf nu wil je een volgende wespenplaag zien te voorkomen, maar hoe? Hier kan jouw wespenbestrijder ook alles over vertellen. Controleer bijvoorbeeld in het voorjaar op beginnende wespennesten, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ga je weer barbecueën? Dek dan al het eten en drinken goed af voor je het buiten neerzet. Laat ook geen afval in of om je woning of bedrijf slingeren, anders komen hier in de zomermaanden zowel wespen als knaagdieren op af. Wil je meer advies of heb je nog vragen? Dan mag je jouw wespenbestrijder altijd nog eens bellen of mailen. Professioneel werk en deskundig advies gegarandeerd: iedere dag weer!

Waar en wanneer veroorzaken gewone wespen overlast?

Maak vandaag nog een einde aan onveilige gevoelens

In de zomer kun je altijd plagen van gewone wespen verwachten. Misschien hangt er op dit moment zelfs wel een wespennest in je woning of bedrijf. Misschien kom je ze wel tegen als je een dagje naar een park gaat. Onze bestrijders verwijderen dan ook regelmatig nesten op de volgende plekken:

 • Op zolders
 • In spouwmuren
 • In slaapkamers
 • In schoorstenen
 • In tuinen
 • In garages
 • In schuurtjes of tuinhuisjes

Natuurlijk komen gewone wespen ook op openbare terreinen voor. Temeer omdat er altijd veel mensen komen en er dus ook veel (zoet) voedsel te vinden is. Een dagje uit kan dan een vervelende afloop hebben. Vraag het maar eens aan bezoekers van:

 • parken
 • pretparken
 • speeltuinen
 • zwembaden
 • kermissen
 • festivals
 • bossen

Gewone wespen kunnen je aanhoudend lastigvallen. Waarschijnlijk voel je je ook heel onveilig. Dit gevoel is vaak niet helemaal onterecht, want wespen kunnen nare steken uitdelen als je een verkeerde beweging maakt. Heb jij last van de limonadewesp? Bel of mail ons en maak makkelijk contact met een wespenbestrijder uit je eigen regio.

085 - 051 6888
99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
779 beoordelingen

Jeroen leijtens uit Berkel enschot

Korte tijd tussen aanvraag bestrijden en langskomen voor bestrijding.

Wetering van de uit Landgraaf

Super snelle reactie en zelfs binnen enkele uren al iemand aanwezig. Bedankt

Rik van der aa uit Schinnen

Vriendelijk bedrijf met snelle service

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van gewone wesp

In mijn chalet op een recreatiecentrum heb ik een actief wespennest van gewone wespen zitten in de overstek van het huisje. Ze vreten het hout weg en ik weet niet of ze in de winter spontaan verdwijnen of dat ik actie moet ondernemen. Daarom hoor ik graag van u. Bij voorbaat dank.

3 maanden geleden

Gelderland • Heumen •

Ik heb een wespennest achter de regenpijp en in de dakgoot. Door te Googlen vermoed ik dat het gaat om gewone wespen. Kunt u het nest verwijderen voor het te laat is?

3 maanden geleden

Gelderland • Rheden •

Wanneer kunnen jullie langs komen om een wespennest met gewone wespen te laten bestrijden dat in een buitenbankje zit?

3 maanden geleden

Gelderland • Elburg •

Momenteel heb ik veel wespen aan de acherzijde van mijn woning. Ze nestelen zich in twee gaten in de spouwmuur en het gaat om gewone wespen. Moet ik hier wat aan laten doen?

3 maanden geleden

Drenthe • Noordenveld •

Gisteren heb ik voor het eerst een zwerm wespen in de seringen boom gezien. Het lijkt om een gewone wesp te gaan. Wat te doen?

3 maanden geleden

Gelderland • Lingewaard •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder