Duitse wesp

Wat zijn Duitse wespen precies?

Duitse wesp gezien? Grote kans van wel als de zomer weer is aangebroken! Duitse wespen worden namelijk net als gewone wespen ‘limonadewespen’ genoemd, omdat ze graag op de hapjes en drankjes afkomen die mensen op terrasjes, tuintafels en picknickkleedjes hebben uitgestald. Denk je last te hebben van Duitse wespen? Dan vind je hier wat meer informatie, zodat je met wat voorkennis jouw wespenbestrijder kunt bellen voor een afspraak!

Snel weer vrij van wespen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende wespenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
100% seizoensgarantie
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 051 6888

Verschil gewone wesp en Duitse wesp

Het draait allemaal om stippen en strepen

Duitse wespen lijken sterk op gewone wespen, maar er zijn toch verschillen. Zo heeft de Duitse wesp drie stippen op de kop in plaats van een tekening. Sommige Duitse wespen hebben daar zelfs helemaal geen stippen of tekening. Op het achterlijf van gewone wespen zijn de zwarte stippen verbonden met de zwarte banden. Bij Duitse wespen is dat weer niet het geval. Verder hebben de twee wespensoorten hetzelfde doel: eten verzamelen voor hun larven en voor hun wespenkoningin.

Onze wespenbestrijders

Zij staan voor je klaar om jouw huis, tuin of terras vrij van wespen te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wespennest Duitse wesp herkennen

Tot wel 7000 wespen per nest!

Duitse wespen kunnen vrijwel overal een nest bouwen. Misschien tref je er één aan op zolder of zit er een nest op een moeilijk te bereiken plek, zoals in je spouwmuur. Maar hoe kun je een wespennest van een Duitse wesp eigenlijk herkennen?

 • Het nest is altijd grijs van kleur.
 • Op het nest zitten gele dunne strepen.
 • Een volgroeid nest heeft een doorsnede van 20 tot 35 centimeter.
 • Het nest bevat meestal meerdere ingangen.
 • Het nest kan 7000 wespen bevatten.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast van de Duitse wesp

Je geniet met vrienden, familie of collega’s van een heerlijke barbecue in de tuin. De sproeier staat aan en de kinderen rennen vrolijk door het gras. Je lacht en pakt je glas limonade. Je zet het aan je lippen, maar je ontdekt net op tijd dat er een Duitse wesp in zit. Je draait je om en je ziet dat er meerdere Duitse wespen om de tuintafel vliegen. Ze zitten in de sausjes, op het vlees en in alle drankjes. Iedereen moet naar binnen en de dag is verpest! Niet veel later zie je het nest van de Duitse wespen wat verderop hangen: het is als een basketbal zo groot. Dit nest moet zo snel mogelijk verdwijnen, want je wilt de rest van de zomer niet in stress en angst doorbrengen. Maar wie moet je dan bellen? Jouw lokale wespenbestrijder natuurlijk.

2

De wespenbestrijder komt langs

Via Wespennest Verwijderen kom jij snel en eenvoudig aan het telefoonnummer van een wespenbestrijder uit je eigen regio. Je toetst je woonplaats of postcode in en zijn nummer verschijnt meteen op het scherm. Het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak is ook mogelijk: de wespenbestrijder slaat namelijk geen verzoek over! Hij zal je eerst wat vragen stellen: vliegen de Duitse wespen binnen of buiten? Heb je last van Duitse wespen, maar zie je geen nest? Of zie je juist wel een nest? Je legt uit wat het probleem is en jouw wespenbestrijder komt er zo snel mogelijk aan. Heeft het spoed? Bijvoorbeeld als er een wespennest in een school of zorginstelling hangt? Ook dan kun je rekenen op vliegensvlugge service!

3

Duitse wespen nest verwijderen? Eind goed, al goed!

De wespenbestrijder gaat meteen voor je aan de slag. Is het wespennest nog niet gevonden? Dan spoort hij deze eerst op. Vindt hij het nest, dan behandelt hij deze met een poederspuit. Hierin zit een wit poeder dat het zenuwstelsel van de wespen aantast. Het poeder wordt in de opening van het nest gespoten. In- en uitvliegende Duitse wespen komen ermee in aanraking en sterven niet lang daarna. Het kan twee dagen duren voordat alle wespen dood zijn, maar dit is mede afhankelijk van de grootte van het nest. Zijn alle Duitse wespen dood? Dan moet je alle dode exemplaren zo snel mogelijk verwijderen voor hier ander ongedierte op af komt. Verwijder ook meteen het wespennest.

4

Advies van jouw wespenbestrijder

Eindelijk ben je van de Duitse wespen af en durf je de barbecue weer uit het schuurtje te halen! Vanaf nu wil je een volgende wespenplaag zien te voorkomen, maar hoe? Hier kan jouw wespenbestrijder ook alles over vertellen. Controleer bijvoorbeeld in het voorjaar op beginnende wespennesten, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ga je weer barbecueën? Dek dan al het eten en drinken goed af voor je het buiten neerzet. Laat ook geen afval in of om je woning of bedrijf slingeren, anders komen hier in de zomermaanden zowel wespen als knaagdieren op af. Wil je meer advies of heb je nog vragen? Dan mag je jouw wespenbestrijder altijd nog eens bellen of mailen. Professioneel werk en deskundig advies gegarandeerd: iedere dag weer!

Waar veroorzaken Duitse wespen overlast?

Van je eigen slaapkamer tot aan het leukste pretpark

Duitse wespen kunnen in het hele land voorkomen. Net als hun soortgenoten, de gewone wespen, zie je ze vooral in de zomer verschijnen. Misschien vliegen ze op dit moment rond in je woning of bedrijf of vallen ze je continu lastig in de tuin. Van Duitse wespen is dan ook bekend dan ze nesten bouwen in:

 • zolders
 • slaapkamers
 • spouwmuren

Ook buitenshuis kunnen je wespennesten van de Duitse wesp aantreffen. Bijvoorbeeld in het bos of in parken, pretparken en speeltuinen. Bekend is ook dat Duitse wespen het liefst nesten aanleggen in:

 • heggen
 • struiken
 • bomen

Wil jij de Duitse wesp bestrijden en heb je hier een professional voor nodig? Schakel dan via ons een wespenbestrijder uit je eigen regio in. Hij zal ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk van de wespenplaag verlost wordt. Alvast een tip: ga het wespennest niet zelf bestrijden en zorg ervoor dat je kinderen of huisdieren afstand houden van het nest!

085 - 051 6888
99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
779 beoordelingen

Van der rest uit Dordrecht

Prima geregeld, was zelf niet thuis, maar dezelfde dag nog langsgeweest, volgens mij zijn de wespen verjaagd, zoniet, dan komt de beste man echt nog w...

Lees de hele review

Madelon lambooij-maas uit Helvoirt

Precies op de afgesproken tijd, keurig personeel, effectieve behandeling

Leon seelen uit Koningsbosch

De heer ewalts, rayonmanager traas limburg, gaf duidelijke uitleg wat hij ging doen, vriendelijk en correct.

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van duitse wesp

Ik heb vandaag twee Duitse wespen rond zien vliegen bij een muur. Ik heb er zeker twee weg zien kruipen tussen de muur en de dakgoot van onze aanbouw en over eentje twijfel ik. Ik wil daarom graag weten of ik al direct actie moet ondernemen, of dat ik het nog even aan kan kijken.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Heeze-Leende •

Ik heb een wespennest in de spouwmuur. Mijn man denkt dat het gaat om de duitse wesp. Zou u langs kunnen komen om het nest te inspecteren en eventueel maatregelen te nemen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Capelle aan den IJssel •

Wij hebben een beginnend wespennest van Duitse wespen ontdekt in onze tuin. Ondanks de makkelijk bereikbare plek durven we het zelf niet aan om aan de slag te gaan. Zouden jullie ons hierbij kunnen helpen?

3 maanden geleden

Utrecht • Zeist •

Meerdere wespen komen via een gat tussen het kozijn en de muur de slaapkamer binnen. We hebben het gat zelf dicht gemaakt maar signaleren nog steeds duitse wespen in de slaapkamer. We horen graag de mogelijkheden van jullie om het probleem op te lossen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Westland •

We hebben een wespennest onder de grond bij het tuinhuisje en vermoeden dat het gaat om de duitse wesp. Is het mogelijk om het nest deze week nog te laten bestrijden? Alvast bedankt!

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Bodegraven-Reeuwijk •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder