Franse veldwesp

Wat zijn Franse veldwespen en wat doen ze?

Franse veldwespen worden steeds vaker in ons land gesignaleerd. Ze bouwen hun nesten tussen dakpannen of onder dakgoten. Soms ook wel in holle bomen of in spleten van muren en rotsen. Ondergrondse nesten van deze wespensoort komen ook wel voor: het is maar net waar je ze aantreft. Denk jij last te hebben van de Franse veldwesp en wil je weten waar je precies aan toe bent? Onze experts vertellen je hier graag meer.

Snel weer vrij van wespen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende wespenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
100% seizoensgarantie
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 051 6888

Waar komen Franse veldwespen vandaan?

Van het zonnige zuiden naar warmer wordend Nederland

Franse veldwespen komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en we hoeven je vast niet te vertellen uit welk land. Ze houden echter niet van stokbrood en rode wijn, zoals gewone wespen van cake en limonade houden, maar ze jagen vooral op insecten. Dit betekent dat je ze niet aan de picknicktafel zult tegenkomen. Desalniettemin kunnen de nesten van de Franse veldwespen wel voor overlast zorgen. Je hebt dan de expertise van een gedreven wespenbestrijder nodig!

Onze wespenbestrijders

Zij staan voor je klaar om jouw huis, tuin of terras vrij van wespen te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wespennest Franse veldwesp herkennen

Zie jij meerdere nesten naast elkaar?

Voordat je een wespenbestrijder inschakelt voor de Franse veldwesp, wil je misschien eerst zelf op zoek gaan naar het nest. Maar hoe kun je een nest van deze wespensoort herkennen? Dat is niet heel moeilijk, want deze wijkt af van wespennesten van andere soorten!

  • Het nest is vrij klein.
  • Het nest is open: het heeft geen papieren deklaag.
  • In één nest zitten niet meer dan 100 exemplaren.
  • Vaak worden er meerdere nesten naast elkaar gebouwd.
  • Een nest kan op vreemde plekken worden gebouwd, zoals in een auto.

Nesten van Franse veldwespen worden in de regel op zeer beschutte plekken gebouwd. Net als andere wespensoorten doen ze dit in het voorjaar. Dat er vaak ook meerdere nesten naast elkaar worden gebouwd kan de bestrijding bemoeilijken. Zo kan het voorkomen dat er tijdens de bestrijding een nest over het hoofd wordt gezien.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast van de Franse veldwesp

Je geniet met vrienden, familie of collega’s van een heerlijke barbecue in de tuin. De sproeier staat aan en de kinderen rennen vrolijk door het gras. Je lacht en pakt je glas limonade. Je zet het aan je lippen, maar je ontdekt net op tijd dat er een Franse veldwesp in zit. Ze zitten ook in de sausjes, op het vlees en in alle drankjes. Normaal gesproken komt de Franse veldwesp hier niet op af, maar deze moet verdwaald zijn geweest. Iedereen moet naar binnen en de dag is verpest! Niet veel later zie je een nest van de Franse veldwesp wat verderop hangen: het is als een basketbal zo groot. Dit nest moet zo snel mogelijk verdwijnen, want je wilt de rest van de zomer niet in stress en angst doorbrengen. Maar wie moet je dan bellen? Jouw lokale wespenbestrijder natuurlijk.

2

De wespenbestrijder komt langs

Via Wespennest Verwijderen kom jij snel en eenvoudig aan het telefoonnummer van een wespenbestrijder uit je eigen regio. Je toetst je woonplaats of postcode in en zijn nummer verschijnt meteen op het scherm. Het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak is ook mogelijk: de wespenbestrijder slaat namelijk geen verzoek over! Hij zal je eerst wat vragen stellen: vliegen de Franse veldwespen binnen of buiten? Heb je last van Franse veldwespen, maar zie je geen nest? Of zie je juist wel een nest? Je legt uit wat het probleem is en jouw wespenbestrijder komt er zo snel mogelijk aan. Heeft het spoed? Bijvoorbeeld als er een wespennest in een school of zorginstelling hangt? Ook dan kun je rekenen op vliegensvlugge service!

3

Franse veldwespen bestrijden? Eind goed, al goed!

De wespenbestrijder gaat meteen voor je aan de slag. Is het wespennest nog niet gevonden? Dan spoort hij deze eerst op. Vindt hij het nest, dan behandelt hij deze met een poederspuit. Hierin zit een wit poeder dat het zenuwstelsel van de wespen aantast. Het poeder wordt in de opening van het nest gespoten. In- en uitvliegende wespen komen ermee in aanraking en sterven niet lang daarna. Het kan twee dagen duren voordat alle Franse veldwespen dood zijn, maar dit is mede afhankelijk van de grootte van het nest. Zijn alle wespen dood? Dan moet je alle dode exemplaren zo snel mogelijk verwijderen voor hier ander ongedierte op af komt. Verwijder ook meteen het wespennest.

4

Advies van jouw wespenbestrijder

Eindelijk ben je van de wespen af en durf je de barbecue weer uit het schuurtje te halen! Vanaf nu wil je een volgende wespenplaag zien te voorkomen, maar hoe? Hier kan jouw wespenbestrijder ook alles over vertellen. Controleer bijvoorbeeld in het voorjaar op beginnende wespennesten, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ga je weer barbecueën? Dek dan al het eten en drinken goed af voor je het buiten neerzet. Laat ook geen afval in of om je woning of bedrijf slingeren, anders komen hier in de zomermaanden zowel wespen als knaagdieren op af. Wil je meer advies of heb je nog vragen? Dan mag je jouw wespenbestrijder altijd nog eens bellen of mailen. Professioneel werk en deskundig advies gegarandeerd: iedere dag weer!

Wanneer moet je de Franse veldwesp bestrijden?

Verwacht professionele hulp van jouw wespenbestrijder

Franse veldwespen worden bestreden als zij overlast geven of als er door hun aanwezigheid gevaar dreigt. Want net als andere wespensoorten kunnen zij ook steken als zij zich bedreigd voelen of als zij hun nest willen verdedigen. Wie allergisch is voor wespengif, dient bovendien zeker afstand te houden. Een kleine troost: Franse veldwespen zijn lang niet zo agressief als gewone wespen of Duitse wespen en dat komt omdat zij voornamelijk op insecten jagen en niet op (zoete) hapjes en drankjes afkomen.

Franse wesp bestrijden met nest en al? Als jij last hebt van deze wespensoort, dan moet je niet aarzelen om een wespenbestrijder in te schakelen. Wil je een expert uit je eigen regio? Dan kun je deze meteen via onze website vinden! Toets je postcode of woonplaats in en je ziet direct zijn telefoonnummer. Je mag ook het contactformulier invullen als je wilt. Een afspraak met jouw lokale bestrijder is zó geregeld!

085 - 051 6888
99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
779 beoordelingen

Wetering van de uit Landgraaf

Super snelle reactie en zelfs binnen enkele uren al iemand aanwezig. Bedankt

Daamen uit Heerlen

Heel snel en vakkundig

Wesley uit Utrecht

Mijn vriendin was zelf aan het werk, maar kreeg naar aanleiding van een offerte aanvraag netjes een voicemail. De volgende dag kon gert-jan al langs k...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van franse veldwesp

Ik heb een wespennest onder de dakpannen, maar kan het nest zelf niet zien. Daarom vraag ik jullie om hulp. Vermoedelijk hebben we te maken met franse veldwespen.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Bloemendaal •

Wij hadden op meerdere plaatsen een wespennest en nu zit er een van franse veldwespen bij het raampje van de wc. Mijn man had een gat in de muur dicht gespoten en nu komen ze op een andere plek naar buiten. Hoe kan ik dit bestrijden?

3 maanden geleden

Drenthe • De Wolden •

Wij hebben last van een wespennest van Franse veldwespen. Bij het boeibord zit een gaatje in de kit waar ze in en uit vliegen. Wat zijn de mogelijkheden voor het verwijderen van het nest?

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Bodegraven-Reeuwijk •

Wij hebben vermoedelijk last van franse veldwespen. Ze vliegen constant door de woonkamer en ik weet niet waar ze vandaan komen. Wat kunt u voor ons betekenen?

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Bergen op Zoom •

Ik heb waarschijnlijk een wespennest met franse veldwespen onder de dakrand van mijn schuur. Op zich hebben we er geen last van en het einde van de zomer nadert al. Is het nog nodig het nest te verwijderen? Zo ja, wat zijn de mogelijkheden?

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Katwijk •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder